Ny nordisk minimalistisk indretning

De nordiske lande har en særlig sans for møbeldesign og boligstyling. De moderne nordiske møbler er inspireret af Skandinaviens traditionelle bløde overflader og teksturer samt træsorter fra de nordiske landskaber, såsom ask og eg. 

Dansk design – dansk – til stuen - skænk – lille skænk – sort eg

Minimalistiske møbler

Man kan naturligvis ikke komme udenom begrebet minimalisme, når man taler om New Nordic. Den nye nordiske stil har simple møbler med få elegante detaljer, som hjælper med at give møblerne en varm udstråling. 

Hold din indretning simpel og undgå at fylde dit hjem med for meget interiør eller kunst, hvis du sigter efter at få et New Nordic hjem. Din indretning bør indeholde få elementer, som kan være med til at skabe blikfang og personlighed i rummet.

Brug naturprodukter

Det som især karakteriserer den nordiske stil er de naturlige materialer i indretningen. New Nordic indretningsstilen bliver derfor også kaldt ny nordisk natur. Skænken, sofabordet, Tv-bordet osv. er lavet af træ, hvilket bringer varme og liv til rummet. Møblerne behøver ikke at være af massivt træ eller bestå udelukkende af naturprodukter. Du kan også nøjes med at have møbler, hvor kun overfalden består af naturmaterialer, såsom overflader af træfiner eller sten. Det vigtigste er blot, at naturmaterialerne udgør den synlige del af møblerne. Se gerne alle vores opbevaringsmøbler af træ her.

Som sagt er der ikke meget pynt eller mange detaljer i det nordiske rum. Derfor er væggene ret så bare. Men de få ting, som du hænger på væggene, bør også være naturprodukter. F.eks. kan man have gevirer eller udstoppede dyr på væggene og på den måde komplimentere den naturelskende nordiske indretning.

Hvis du ikke er meget for at have dyr hængende i dit hjem, så kan du selvfølgelig altid bringe naturen ind i hjemmet med planter og blomster. Planter og blomster er ét af de helt store trends lige nu. Planter og blomster gør ikke blot, at vi føler os tættere på naturen, men de giver også en følelse af liv og ro i hjemmet.

Kontrastfyldte detaljer

Kontraster er vigtige for den nordiske indretning. Man anvender kontraster for at skabe dybde og spænding i rummet. Dette gør man ved at blande farver, så man både får mørkt og lyst interiør, hvilket giver det moderne kontrastfyldte rum.

Hvis du har hvide vægge, kan du med fordel have mørke møbler. Gerne mørke træmøbler såsom valnød, røget eg eller sort lakeret eg. På den måde bliver rummet stemningsfyldt. De fleste danskere går med hvide vægge og sorte møbler, når de indretter deres hjem efter New Nordic.

Dine mørke møbler vil også stå som flotte kontraster nær et stort og lyst vindue eller på et lyst trægulv.

Sort eg, tv-møbel, Dawn, moderne dansk design

Sorte møbler er et sikkert valg

Det kan ikke gå helt galt, når du vælger sorte møbler. Det er en farve, som aldrig går af mode. Du kan derfor med tryghed vælge sort interiør for at få et stilet hjem. Men du bør passe på med ikke at få et klinisk og upersonlig hjem med kun sorte ting. Hvis du vælger sorte møbler, bør du have genstande som bryder det kliniske, som sort skaber. Her kan planter igen få en central rolle, da de kan bryde det kliniske. Du kan også vælge få farverige puder eller en åben skænk, hvor du kan vise noget af dit farverige service eller dine smukke og personlige ejendele frem.

Det sorte tv-møbel er fra vores Dawn-serie, som består af sort lakeret eg. Denne serie er et godt eksempel på mørke træmøbler til det nordiske hjem. Det sorte tv-bord står flot og kontrastfyldt til den lyse baggrund. Det sorte tv-bord har desuden åbne rum, hvilket giver det mulighed for at vise smukke og personlige genstande frem Disse genstande står flot og iøjnefaldende frem i det mørke møbel.

Felt skænk, røget eg, skænk til stuen, moderne, dansk design

Flotte og hyggelige mørke møbler

Men det er også værd at understrege, at du kan skaffe dig mørke møbler, der passer fint ind i den nordiske indretning, uden at møblerne behøver at være sorte. Hvis du f.eks. vælger møbler i røget eg eller valnøddetræ, så får du møbler, der spreder varme og hygge, samtidig med at de står som flotte kontraster i et lyst rum med hvide vægge.

Her ser du en Felt skænk i røget eg, som både er en flot kontrast til lyse rum, men også er fremtrædende ved sine klare farver og ligeledes har et hyggeligt og følelsesrigt udtryk, som sorte møbler ikke har.

Få lyset frem

Heroppe i det kolde Norden har vi lange mørke vintre, hvilket har stor indflydelse på vores liv, natur og boligindretning. Derfor har der været tradition for at få lyset så godt frem som muligt i hjemmet. Det indebærer store vinduer og ikke mindst hvide vægge med en høj refleksion.

Ligeledes vil det være oplagt at have mange lamper og elektrisk lys i hjemmet. Selvom møblerne gerne skal være mørke, så de får en flot kontrast til de lyse rum, så kan du også vælge at have enkelte lyse møbler, der forstærker lysets refleksion og der står som flotte kontraster til de mørke møbler.

Se eksemplelvis den hvide lænestol i et lækkert hvidt vegansk fårepels, og den smukke hvide puf i et slidstærkt boucle stof. Disse hvide siddemøbler forstærker sollyset fra vinduerne, hvilket gør, at du maximalt får udnyttet sollyset.

Zolo højskænk, sort eg, sort skænk, stuen, soveværelset

Minimalistisk og rustik

New Nordic har en enkel og rustik stil med nedtonede farver, og indretningen og møbeldesignet er minimalistisk med få detaljer. Men derfor kan boligindretningen og møbeldesignet indenfor New Nordic stadig imponere med at have masser af kant.

Vi skandinaver er kendte for møbeldesign og boligindretning, der er simpel, men som alligevel skiller sig ud på en iøjnefaldende og stilfuld måde. Det vil derfor falde i den nordisk minimalistiske stil, hvis du har et møbel, der er udover det sædvanlige, men som stadig passer til den simple nordiske indretning. Her er møblerne fra vores Zolo-serie et godt eksempel på minimalistiske møbler med masser af kant. Denne serie består af opbevaringsmøbler, der har lameller som låger. Lamellerne har en vinkel på 45 grader, hvilket gør, at man fra det rette perspektiv kan se indholdet bag lågerne. Nedenfor ser du en Zolo højskænk.

Zolo serien er ligesom alle de andre møbler vores eget design, som du kun finder hos Njordec og vores forhandlere. Vi stræber generelt på at lave møbler, der matcher den nye nordisk minimalistiske indretning (New Nordic). Derfor vil du finde, at mange af vores møbler har et simpelt og stilfuld udtryk Men vi forsøger stadig at lave møbler, der er helt unikke, så vores kunder kan få en personlig indretningstil. her er Zolo-serien igen et godt eksempel, da de særlige detaljer i lameller gør denne serie unik.

Vil du gerne have mere inspiration?

Njordec forsøger at være mere end et brand. Vi vil også meget gerne støtte at flere mennesker bilver bevidste om deres boligindretning ved at give dem råd og forslag til dette. På vores blog kan du derfor finde mange flere råd og forslag til boligindretning.

Du skal også være velkommen til at følge os på Facebook, Instagram eller Pinterest, hvor vi hver uge slår billeder op af vores møbler, samt fortæller hvordan disse møbler bedst og flottest kan pynte i hjemmet.